
Lai novērstu zudumus, lauksaimnieki labību cenšas novākt tehniskās gatavības pakāpē visīsākajā laikā un tad nekavējoties jāizdara arī nokulto graudu pirmsapstrāde: tīrīšana, šķirošana, kaltēšana.
Darbs | EUR/bez PVN |
|
---|---|---|
|
||
Graudu kaltēšana | Par katru 1% no tonnas – ar mitrumu virs 14,1 % | 2,50 |
Rapša kaltēšana | Par katru 1% no tonnas – ar 8,0 - 12,0% mitrumu | 2,90 |
Rapša kaltēšana | Par katru 1% no tonnas – ar 12,1 - 16,0% mitrumu (rēķinot no 8,1%) | 3,20 |
Rapša kaltēšana | Par katru 1% no tonnas – ar 16,1 – 20,0% mitrumu (rēķinot no 8.1%) | 5,00 |
|
||
Graudu, griķu tīrīšana | Par katru tonnas % virs bāzes rādītāja | 1,40 |
Rapša tīrīšana | Par katru 1% no tonnas ar piemaisījumiem 2,1-10,0% | 1,90 |
Rapša tīrīšana | Par katru 1% no tonnas ar piemaisījumiem virs 10,0% | 2,20 |
|
||
Graudu pieņemšana no autotransporta | Pieņemot graudus | 0,70 |
Rapšu pieņemšana no autotransporta | Pieņemot rapsi | 1,20 |
|
||
Graudu iekraušana autotransportā | Atkraujot graudus | 2,15 |
Rapšu iekraušana autotransportā | Atkraujot rapsi | 2,60 |
|
||
Graudu pārvadāšana | Līdz 100 km | 5 eur/t |